no-img
بروزکد | مرجع آموزش معماری

دانلود پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان


بروزکد | مرجع آموزش معماری
>>>>آیدی اینستاگرام ادمین (navid_asefii) <<<<>>>> آیدی اینستاگرام سایت (broozcad.ir)(home_plan98)<<<<
مراحل خریدضمانت پرداخت
گزارش خرابی لینک
اطلاعات را وارد کنید .

ادامه مطلب

دانلود پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان


DOC
دانلود پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان
doc
03 f 2018


دانلود پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

دانلود پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان, رساله غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان,دانلود پروژه معماری غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان برای درجه ی کارشناسی ارشد,اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسيان,

هدف از این پایان نامه معماری «آشنایی با انواع خوردنیها و آشامیدنیهای معمول و مرسوم دوران عباسی که مورد توجه مردم عادی و خواص و درباریان بوده است و چگونگی طبخ غذاها و مراکزی که مواد اولیه اغذیه را تولید و به فروش می‌رساندند» بوده است.

برای دریافت دانلود پروژه معماری ، پاورپوینت معماری سایت ما را بوک مارک کنید.

پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

با توجه به ضرورت آشنایی با این بخشِ فرهنگی، اجتماعی زندگی مردم در عصر عباسیان، که بسیار کم به آن توجه شده، لازم بود که پژوهشی با این موضوع انجام شود تا مسائلی که در این رابطه به صورت پراکنده در کتب مختلف از جمله زندگینامه‌ها، کتب تمدنی و سفرنامه‌ها نوشته شده است، به صورت منسجم در مجموعه‌ای با این عنوان آورده شود. برای رسیدن به این هدف لازم است با استفاده از منابع و مآخذو پژوهشهای پراکنده پیشین که در این رابطه انجام شده، سبک و انواع اطعمه و اشربه حرام و حلال، محصولات و تجارت و بازرگانی آن دوره، توجه جامعه اسلامی و خلافت و مشاغل و حِرَفی مربوط به آن، جمع‌آوری و اطلاعاتی کسب گردد و امید است که تحقیق حاضر که حاصل تلاش فراوان و استفاده از منابع (فارسی و عربی) و مراکز غنی در این زمینه می‌باشد هم عامل آشنایی دیگران با این بخش فرهنگی،اقتصادی و اجتماعی و هم باعث ایجاد انگیزه‌ای برای سایر علاقمندان به ویژه جوانان باشد تا به پژوهشهای مانند این بپردازند.

 

بی‌تردید تمدن اسلامی در عصر عباسیان (132-656ه‍.ق) پرشکوه‌ترین دوره‌های خود را تجربه کرده و درخشانترین دستاوردهای علمی و تمدنی را تقدیم بشریت نموده است. تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. این تمدن، جهانی از رفتارهای تکامل‌بخش و متقابل سرزمین، انسان، زمان و حوادث است که همدیگر را تکمیل می‌کنند.

در رابطه با تمدن عباسیان کتب مختلفی نوشته شده البته علاوه بر این کتب، در زندگینامه‌ها، سفرنامه‌ها و کتابهای تاریخی نیز اشارات مختصر، پراکنده و کوتاهی درباره اطعمه و اشربه شده اما در رابطه با این موضوع متون و مجموعه‌ای منسجم و یکپارچه و مستقل مشاهده نشده است و این امر انگیزه‌ای برای انجام پژوهش و تحقیق در این زمینه شد.

 

مقدمه :

تاریخ بزرگترین معلم و درس‌آموز انسان است و مطالعه و بررسی آن از ضرورتهای زندگی هر انسانی است که اندیشه و تفکر از عناصر زندگانی او به شمار می‌رود. در قرن دوم هجری تحول شگرفی در تاریخ سیاسی اسلام پدید آمد. خلافت عباسی در سال 132(ه‍.ق) با کمک ایرانیان اعلام موجودیت کرد و صفحات تازه‌ای در تاریخ ملتهای مسلمان گشوده شد.

تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. بنابراین سخن گفتن از آن، سخن از تمدنِ جهانی در طولانی‌ترین دوره‌ای است که تاریخ قرون میانه می‌شناسد. این دوره، پنج قرن و اندی به درازا کشید و بر همه جهان قدیم سایه انداخت و بیشترین بخشِ شناخته شده زمین را با همه گونه‌های جغرافیایی، سیاسی و ثروت اقتصادی آن در برگرفت.

عباسیان به دلیل غنای فرهنگی و نقش مؤثر ایرانیان در تأسیس خلافت عباسی، به طور چشمگیری از فرهنگ و آداب و رسوم درباری ایرانیان بخصوص در بخش اطعمه و اشربه سود بردند.

نیاز انسان به غذا یکی از نیازمندیهای اساسی است  زیرا به وسیله آن سدّجوع کرده و به حیات خود ادامه می‌دهد و اهمیت آن به حدی است که بر دیگر نیازهای انسان مقدم است. برای رشد و ساخته شدن اجزاء بدن و فعالیتهای حیاتی، خوردن غذا به حد ضرورت لازم است. این اهمیت، موجب تلاش و توجه بیشتر بشر برای دستیابی و روی آوردن به تنوع غذایی و کسب تجربه بیشتر در انتخاب غذاهای بهتر و لذیذتر شد تا ضمن پاسخگویی به نیازهای بدنی، ذائقه او را نیز ارضاء کند.

غذا در عصر جاهلی و صدر اسلام عموماً ساده بود و غالباً شیر و لبنیات، خرما و حبوبات و اندکی گوشت بود که خانواده‌های ثروتمند و با مکنت می‌خوردند. اینها عموماً غذاهای ساده‌ای بود. اما همینکه اعراب با بیگانگان بخصوص با ایرانیان آشنا شدند، از نظر تنوع غذایی تغییرات فراوانی در آنها به وجود آمد.

اوج پیشرفت در فراگیری غذاها مربوط به زمان هارون‌الرشید می‌باشد. خلفا و حکمرانان نخستین کسانی بودند که غذاهای جدید تناول کردند. در دوره امویان برخی از این غذاها شناخته شد اما در عصر عباسی این تحول و تنوع گسترده‌تر شد و رفاه عمومی و شرایط مناسب موجب شد که توده مردم در این باره با بزرگان و ثروتمندان همراهی کنند به طوری که باعث تدوین تألیفات چندی در فن آشپزی شد. ابن ندیم بیش از ده عنوان کتاب آشپزی در الفهرست ثبت کرده؛ از جمله کتب الطبیخ (بغدادی)، فضائل السکباج (جحظه 326 ه‍/941م، شاعر و خواننده قرن چهارم)، الطبیخ (ابراهیم بن عباس موصلی)، الطبیخ (مرضی رازی)، الطبیخ (ابن ماسویه)، همین عنوان از احمد بن طبیب سرخسی و دیگران.

قیام عباسیان و خلفای بنی امیه چگونه رفتار میکردند…………………….

برای آشنایی هر چه بهتر از موضواعات این پایان نامه فهرست های آن را از دست ندید و حتما مطالعه کنید.

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                        صفحه

چکیده ……………………..  و

مقدمه ……………………  ك

هدف از پژوهش ……………  م

فصل اول: کلیات

معرفي منابع …………………….  2

فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه ………………  10

1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه ……….  12

زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری ………………  14

فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری ……….  19

2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه ………..  20

الف) آداب غذا خوردن ………………….  21

ب) آداب سفره ……………………………..  24

3- آداب آشامیدن ………………  25

– آب ………………………………  25

– شیر ……………………………….  26

– عسل …………………………..  27

– سرکه …………………….  27

آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام ….  28

4- غذاها و آشامیدنی های حرام …………….  29

از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد …..  31

الف- خمر  ………………………  32

خمرازدیدگاه آیات و روایات ……..  33

انواع خمر و حکم آنها …………….  37

ب- خون ……………………  38

ج- گوشتهای حلال و حرام ……………….  38

خوردن محرمات در وقت اضطرار …………  40

فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان

1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام ….  43

2- محصولات …………………………  46

3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان ……….  55

شکل بازارها ………………………………  66

نقش زنان در بازارها ……………………  67

4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام ……………..  68

5- جشن ها ………………………..  80

جشنهای دینی اسلامی ………………………  80

جشن های محلی ………………………..  84

فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی

1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی …..  93

آداب المائده،آداب سفره ………………………..  108

2-شرابخانه ها …………………………….  117

شربت خانه(خزانةالشراب) ………………….  120

شرابکده ها ……………………………….  123

3- مجالس شراب …………………………..  126

استعمال حشیش ………………………………136

فصل پنجم: تغذيه در عصر عباسي

ادویه و خوشبوکننده ها ………………………………….  138

اجزای خوشبوکننده …………………………..  140

ظروف و وسایل آشپزخانه ……………..  141

غذای اعراب ……………………………  154

خوراکهای گوشتی ……………………………….  156

ماهی و خوراکهای آن ……………………………  163

خوراکهای گیاهی ………………………………  165

خوراک تنگدستان ……………………………..  170

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان …………..  174

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد ……….  175

روغن وپیه ………………………………………  176

نان ……………………………………  177

برنج ………………………………….  182

مشاغل مربوط به اغذیه ……………………  184

بهای خوراکی …………………………..  185

قیمتها در زمانهای عادی ………………………..  187

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی ………………….  188

کارکنان آشپزخانه …………………………………..  193

هزینه آشپزخانه سلطنتی …………………………..  194

نوشیدنیها در این دوره ……………………………..  198

نوشیدنیهای حلال و حرام ………………………………  199

شیر و محصولات آن ……………………………  202

آب ……………………………………………  204

شیرینیها و حلویات ……………………………………….  205

مواد شیرین‌کننده ……………………………..  208

نقل ……………………………………….  210

ترشی‌ها و چاشنی‌ها …………………….  211

میوه ………………………………………..  216

پرهیز و علوم غذایی ……………………..  217

نگاهداری و حفاظت …………………….  220

سوخت ………………………………….  223

نتیجه‌گیری ……………………………….  225

فهرست منابع ………………….  227

چکیده انگلیسی ………….  239

در ادامه همین بحث تصاویر و ویدیو های متفاوتی از این مقاله به اشتراک قرار خواهیم داد. 

 

تصاویر این پایان نامه…

پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

پایان نامه غذا ها و نوشیدنی های عصر عباسيان

[aparat id=”zYSwk” width=”600″]


مشخصات محصول:

فرمت فایل ها:word
حجم فایل: 16 مگابایت
تعداد اسلاید ها:240
تحفیف ویژه سایت بروزکد
قیمت:25000 تومان
قیمت: 11000 تومان

نکته مهم :

دوستان برای استخراج فایل از حالت فشرده میبایست برنامه winrar رو نصب داشته باشید.

البته در مورد فاصله زمانی ارسال فایل بعد از خرید باید گفت:

بعد از خرید موفق مستقیما به صفحه دانلود هدایت میشید و یه نسخه از همین لینک دانلود هم کمتر از 5 ثانیه به ایمیلی که معرفی کردید ارسال میشه .

در صورت بروز هر  گونه مشکلی در حین خرید یا بعد از خرید با ما تماس بگیرید.


مراحل خرید


رضایت شما هدف اصلی ماست.

این محصول با توضیحات ذکر شده و سایر محصول ها را میتوانید از فروشگاه معماری سایت بروزکد تهیه نمایید .

خرید  فایل
درگاه پرداخت شماره یک
کليک جهت خريد کالا ، به منظور پذيرش قوانين و مقررات سايت مي باشد .
کليک جهت خريد کالا ، به منظور پذيرش قوانين و مقررات سايت مي باشد .


درباره نویسنده

سعید فکر آزاد هستم فارق التحصیل کارشناسی مهندسی تکنولوژی عمران-عمران، طراح و علاقه مند به نوشتن در مورد معماری و تکنولوژی. نرم افزار های مورد تسلط: autocad, 3dmax,

سعید فکر آزاد 193 نوشته در بروزکد | مرجع آموزش معماری دارد . مشاهده تمام نوشته های

دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش حرفه ای طراحی نما